paddenstoelentaartje met mosterd-roomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 09:31
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
4 bladerdeegbakjes, 1 grote sjalot, 1 eigeel met 1 eetl. melk losgeklopt, 2 tl. marsala, 40 gr. boter, 1 eetl. olijfolie, 200 gr. paddenstoelen gemengd bv oesterzwammen, kastanjechampignons of shii-take, 2 eetl. peterselie, 1/2 citroen, 2 dl. slagroom, 1 tl. dijonmosterd, zout en peper.
Leuke tips
Voor twee personen genoeg als lunch of als avondeten met vooraf een soepje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
120379
Homepage ID
5310
Smaak
P
Teller
866
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bestrijk de bakje met eimengsel. Bak ze af. Snij de sjalot klein. Bak in de olijfolie de sjalot glazig. Snij de paddenstoelen in niet te kleine stukjes en doe deze bij de sjalot. Doe de boter erbij en laat het geheel een paar minuten bakken tot ze zacht zijn.Marsala over de paddenstoelen verdelen. Citroen erboven uitknijpen. Doe de slagroom in een pan en laat samen met zout,peper en de peterselie( evt. dragon) in koken tot een dikkere saus. (kan ook in de magnetron) Van het vuur af de dijonmosterd erdoor roeren. Verdelen over de bladerdeegbakjes.Een beetje saus over het bord en de rest apart in een schaaltje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg
Gelegenheid