Tournedos De Cerf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 18:56
Bereidingswijze
schroei in hete boter het vlees snel dicht,
laat op een warme plaats rusten.
ontvet de pan, deglaceer met cranberrysap
en bruine fond, laat inkoken tot gewenste dikte, passeer de saus door een zeef.
bereid de kastanjepuree met wat boter.
glaceer de peren in weinig water met wat
suiker en boter (kleuren, dan garen)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hertenkalf met vruchtengarnituur
Ingrediƫnten
800gr hertenkalf gepareerd tot tournedos.
4 verse vijgen, 2 peren, 250gr cranberries,
300gr suiker, 2dl water, 1/4 ltr bruine fond,
roomboter, kastanjepuree
Hulpmiddelen & keukengerei
sauteuse, (punt)zeef, spuitzak
Leuke tips
spuit enkele rozetten kastanjepuree langs de rand van een verwarmd bord.
schik de tournedos laag in het midden.
linksboven de vijg.
rechts 2 stukjes peer.
overgiet de tournedos met de saus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120372
Homepage ID
3000
Smaak
N
Teller
393
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verdeel het vlees in 4 gelijke tournedos.
snij de vijgen in tot stervorm.
schil de peren, verdeel in 4, verwijder klokhuis.
kook cranberries met water en suiker, en
passeer door zeef
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ednetten
Gelegenheid