Bereidingswijze
Leg de bollen knoflook 2 minuten in kokend water. Spoel de knoflook onder de koude kraan af en druk de teentjes knoflook uit de schilletjes. Pel de uien en snijd ze in partjes. Verhit de olie en bak hierin de teentjes knoflook 5 minuten op een laag vuur. Roer de uien, de tijm en de peper erdoor en bak deze 2 minuten mee. Voeg de suiker en de azijn toe. Breng het geheel op een hoog vuur al roerende aan de kook en laat het op een laag vuur zachtjes koken tot bijna al het vocht is verdampt (30 tot 40 minuten). Geregeld roeren . Voeg zout naar smaak toe. Vul de schoon gemaakte potten met de chutney en sluit ze direct af met de deksels. Zet de potten op hun kop en laat ze 10 minuten staan. Keer ze vervolgens weer om en laat ze afkoelen. Laat de chutney in de koelkast of kelder minimaal 3 weken rijpen. De chutney blijft 10 tot 12 weken goed.
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk bij kaas, vlees en vis
Ingrediƫnten
6 bollen knoflook, 2 kg uien, 1/2 dl olijfolie, 2 eetlepels tijm, 1 eetlepel grof gemalen zwarte peper, 400 g suiker, 1/4 l wijnazijn, 2 theelepels zout
Hulpmiddelen & keukengerei
potten, pollepel en een pan.
Leuke tips
Leuk als culinair cadeautje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120309
Homepage ID
4749
Smaak
N
Teller
502
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak 2 potten 1/2 liter of 4 van 1/4 liter met bijbehorende deksels, met kokend water en soda schoon. Spoel ze na met kokend water en laat ze op een schone doek uitlekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid