St. Jacobsmosselen Met Lof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/1998 - 16:48
Bereidingswijze
Olie in de pan verhitten, daarin snel de knoflook en de roodlofblaadjes roerbakken met wat peper en zout naar smaak. Als de blaadjes wat geslonken zijn (dus maar heel eventjes roerbakken!) roer je er de stukjes ananas door.
Dit verdelen over de 4 ovenschaaltjes.
Nu in dezelfde pan snel de mosselen gaar bakken met wat peper en zout. Mosselen verdelen over de roodlofbedjes. Daarover wat tomaatreepjes verdelen en afgarneren met wat over het gehele gerecht gedruppelde room.
Naar smaak over dit geheel nog wat zout van de molen.
De schaaltjes nu zo'n 3 minuutjes in een voorverwarmde oven onder de grill.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Warm visgerechtje uit de oven.
Ingrediƫnten
* 6 struikjes roodlof
* 3 schijven ananas (op sap)
* 1 teen knoflook
* 1 pakje room culinair (zacht)
* 40 kleine Jacobsmosselen
* 4 gedroogde tomaten
* 2 eetlepels olijfolie
* verse peper en zout van de molen.

Hulpmiddelen & keukengerei
Roerbakpan of grote bakpan.
4 ovenvaste lage schaaltjes.
Leuke tips
Dit gerechtje wordt vergezeld met wat stukjes warm ciabattabrood.
Een heerlijke wijn hierbij is een droge frisse witte wijn, een Vernaccio of een Pinot.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120252
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
599
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De lofstronkjes uit elkaar pellen en de blaadjes wassen en zeer goed droogdeppen.
Knoflookteen in de lengte doorsnijden en de kern eruit halen. De twee helften pletten en dan zeer fijn snijden.
De ananas in zeer kleine stukjes snijden en de tomaat in zeer fijne reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid