tapenade van zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 10:36
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekepan goudbruin.
Meng de zalmblokjes met 1/2 tl zout, poedersuiker, peper, sjalotje, 1 el bieslook, 3/4 van de tomaten en 3/4 van de tomatenolie. Maak van het mengsel 6 strakke hoge taartjes.
Zet ze totgebruik afgedekt in de koelkast.
MEng de mayonaise met de rest van de tomaten en de olie, de slagroom, de rest van de bieslook en wat peper.
Schep de saus vlak voor het eten om de taartjes, strooi de pijnboompitjes erover en garneer met wat bieslooksprietjes
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
* 50 gram pijnboompitjes
* 1 sjalot
* 6 gedroogde tomaten + 4 el van de olie
* 400 gram verse (Schotse) zalm
* zout
* peper
* 1/2 tl poedersuiker
* 2 el fijngeknipte bieslook + wat sprietjes
* 3 el mayonaise
* 4 el geklopte slagroom
Leuke tips
Zie kerstmenu Surprise
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120112
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
4357
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de ui en de gedroogde tomaten fijn en hak de zalm in kleine blokjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette
Gelegenheid