Barbecue, ribs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 16:07
Bereidingswijze
De in stukken gesneden krabbetjes opzetten met koud water en een theelepeltje zout.
Ongeveer een half uurtje koken.
Uit het vocht halen en meteen in het sausje doen, ongeveer een half uurtje laten staan.
Daarna op de BBQ, af en toe insmeren met het sausje. Kooktijd ongeveer 10 minuten op vrij laag vuur. Pas op voor verbranden vanwege de suiker.
Als je ze in de oven wilt klaarmaken, dan hoef je ze niet voor te koken.
Het sausje verdunnen met 1/2 liter water.
De krabbetjes in een vuurvaste schaal doen en de saus er over gieten.
In een voorverwarme oven van 180 graden doen en bakken voor ca. 60 minuten of tot het vlees van het bot komt.
Af en toe met de saus besmeren die in de vuurvaste schaal is.
Als er nog wat saus over is, die een beetje verdunnen en bij de "ribs" geven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krabbetjes voor in de oven of op de BBQ
Ingrediƫnten
krabbetjes
tomatenketchup,
tomatenpuree
bruine suiker
knoflook
zout en peper
gemberpoeder
water
1 fijngesnipperde ui
Hulpmiddelen & keukengerei
Schaal
kookpan
ovenschotel
BBQ of oven
kwastje
Leuke tips
Spare-ribs zijn heerlijk bij allerlei soorten rijst, aardappels, of patat.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120052
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
1649
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ui fijn snipperen
de ketchup en puree goed vermengen met 1 eetlepel bruine basterd, zout, peper, gember en knoflook.
De krabbetjes in stukken snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid