Bereidingswijze
De ui en de champignonstengeltjes in een schaal vermengen en voor 4 minuten koken op de hoogste stand in de magnetron.
Uit de magnetron halen en de andere ingredienten er door roeren.
De champignons vullen met het mengsel, met een grote "kop" er op.
Op een schaal doen, liefst in een cirkel.
In de magnetron koken op "hoog" voor 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de grote van de champignons.
Uit de magnetron halen en de andere ingredienten er door roeren.
De champignons vullen met het mengsel, met een grote "kop" er op.
Op een schaal doen, liefst in een cirkel.
In de magnetron koken op "hoog" voor 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de grote van de champignons.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk "voorafje" met verschillende vullingen.
Recept voor magnetron koken
Recept voor magnetron koken
Ingrediƫnten
12 grote champignons
Vulling:
1kleine ui fijngesnipperd
100 g smeerkaas
50 g paneermeel
8 plakjes spek(ontbijtspek) of 4 plakken ham
Vulling:
1kleine ui fijngesnipperd
100 g smeerkaas
50 g paneermeel
8 plakjes spek(ontbijtspek) of 4 plakken ham
Hulpmiddelen & keukengerei
magnetron
schaal die in de magnetron kan
houten lepel
bord dat in de magnetron kan
schaal die in de magnetron kan
houten lepel
bord dat in de magnetron kan
Leuke tips
Serveren op een "bedje" van verse sla.
Ook lekker met een beetje gekookte spinazie te vermengen als vulling.
Ook goed te gebruiken als voorgerecht
Ook lekker met een beetje gekookte spinazie te vermengen als vulling.
Ook goed te gebruiken als voorgerecht
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120048
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
2850
Drank
Uit
Bookmarked
34
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Champignons wassen en de "stengel" verwijderen en bewaren.
De stengels in kleine stukjes snijden.
Het spek in de magnetron bakken. Het beste gaat dat op een magnetron schaal met keukenpapier. Je rekent op 1 minuut per plak spek als het wat dikker gesneden is.
Het spek daarna verkruimelen. Of:
de ham in kleine blokjes snijden.
De stengels in kleine stukjes snijden.
Het spek in de magnetron bakken. Het beste gaat dat op een magnetron schaal met keukenpapier. Je rekent op 1 minuut per plak spek als het wat dikker gesneden is.
Het spek daarna verkruimelen. Of:
de ham in kleine blokjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid