Bereidingswijze
Snij de zalm in kleine stukjes. Meng mierikswortel met room en zalm. Mespunt suiker en wat zout erbij. Vul de uitgelekte artisjokbodems met dit mengsel. Kook de visfumet met de wijn in tot de helft. Klaar de fumet met de halfstijfgeklopte eiwitten. Week de gelatine in koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in de fumet. Leg zalmeieren op de artisjokken en laat ze even afkoelen in de koelkast. Haal de bodems 2 keer door de nu bijna koude gelei. Serveer koud met een kreeftenjus, ggemaakt van gereduceerde fonds met wat cognac, rondom gedruppeld.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koud voorgerecht voor 4 personen of een amuse voor 8
Ingrediƫnten
100 g gerookte zalm
8 artisjokbodems
zalmeieren
2 dl visfumet
2 eiwitten
0,2 dl slagroom
suiker
2 dl droge witte wijn
3 blaadjes gelatine
20 g geraspte mierikswortel (potje)
zout
kreeftenfonds
scheutje cognac
8 artisjokbodems
zalmeieren
2 dl visfumet
2 eiwitten
0,2 dl slagroom
suiker
2 dl droge witte wijn
3 blaadjes gelatine
20 g geraspte mierikswortel (potje)
zout
kreeftenfonds
scheutje cognac
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120025
Homepage ID
3910
Smaak
N
Teller
844
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de artisjokbodems minimaal 1 uur marineren in wat olie met azijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid