Varkensfilet Met Roomkaassaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/1998 - 13:30
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken varkensfilet met een sausje van roomkaas en witte wijn
Ingrediƫnten
varkensfilet ? 250 gr
roomkaas met look en kruiden bijbv. paturain of boursin
witte wijn
room ongeveer 1dl
boter
sjalotje
bieslook en peterselie van ieder ongeveer een eetlepel, liever meer bieslook dan peterselie

Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, maatbeker, eventueel staafmixer om de saus goed glad te krijgen.
Leuke tips
Een volle soepele wijn is hier heerlijk erbij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120024
Homepage ID
3948
Smaak
N
Teller
2120
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Varkensfilet in gelijke stukken snijden, boter in de pan doen en varkensfilet braden tot ze goudbruin zijn. Vlees uit de pan halen en in eventjes apart in een schaal zetten. Sjalotje fijn snijden en in het bakvet van het vlees bakken totdat ze gaar zijn. Het geheel afblussen met een flinke scheut witte wijn ongeveer 1 1/2 dl. Room er bij doen en goed roeren. De roomkaas in kleine stukjes snijden en toevoegen, je hoeft niet alles te gebruiken, dat hangt geheel van je eigen smaak af. Blijven roeren totdat er een gladde massa ontstaat en op smaak brengen met zout en peper. Het gebraden vlees toevoegen en ongeveer10 minuten laten sudderen. Vervolgens snij je de bieslook en peterselie heel fijn en voeg je erbij.
Het gerecht is heerlijk met krieltjes bestrooid met dille en gekookte worteltjes of spruitjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
priscillaclaudine
Gelegenheid