Roerbak Groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/1998 - 15:44
Bereidingswijze
De olie heet laten worden in de wok.
De uitjes in de hete olie fruiten tot ze mooi glazig zijn.
De knoflook er bij doen en heel vlug even omscheppen.
De groenten toevoegen(behalve de peultjes) en goed omscheppen, ongeveer 3-5 minuten.
De hoisinsaus er bij doen, goed omscheppen, ongeveer 3 minuten.
Nu de peultjes erbij doen en nog omscheppen voor 1 minuut, tot de peultjes warm zijn.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Serveren over witte rijst.

Als je van gemberpoeder houdt, kun je ook wat gemberpoeder toevoegen als je de uitjes aan het fruiten bent.

Als eenpans gerecht zou je wat kipfillets kunnen aanbakken voor dat je de uien doet en daarna hetzelfde recept volgen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gemakkelijke, vlugklaar recept met veel groenten, die geserveerd kan worden met rijst of bami
Ingrediƫnten
2 wortelen
1/2 bloemkool
500 broccoli roosjes
100 gram peultjes
1 prei
1 grote ui
1 of 2 teentjes knoflook
3 eetlepels Hoisin-saus
zout en peper naar smaak
2-3 eetlepels olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Een goed scherp mes(maakt het snijden van de groenten veel gemakkelijker)
Wok of braadpan
Leuke tips
Heerlijk bij witte rijst, maar ook met gekookte mie.
Als andere groenten in seizoen zijn kan je die ook gebruiken, b.v. paprika(allerlei kleuren), asperges.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119899
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
2370
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De groenten schoonmaken.
Bloemkool in roosjes snijden
Broccoli roosjes maken
Het stammetje van de broccoli schillen en in plakken snijden
Wortels in dunne plakken snijden
Ui heel fijn snipperen
Knoflook heel fijn snipperen of uitknijpen met een knoflookpers.
Peultjes wassen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid