Wildragout

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/1998 - 14:44
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes en voorzie ze van peper en zout.
Laat boter in een braadpan smelten en lichtbruin kleuren.
Bak het vlees rondom aan.
Voeg de tijm, de jeneverbessen, het kaneelstokje en de fijngesneden ui toe.
Giet de found en port erbij.
Laat alles 1 tot 1 1/2 uur sudderen op laag vuur.
Doe de pruimen bij het vlees.
Roer een glad mengsel van de bloem en de slagroom en roer dit door het vleesmengsel.
Laat het geheel op laag vuur nog een half uur stoven.
Verwijder de takjes tijm en het kaneelstokje en breng de ragout op smaak met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere ragout van wild
Ingrediƫnten
- 400 gram wild vlees(konijn,ree,haas)
- versgemalen peper en zout
- 40 gram boter
- 2 takjes tijm
- 1 theelepel geplette jeneverbessen
- 1 kaneelstokje
- 1 grote ui
- 8 dl wildfound
- 1 dl port
- 50 gram gedroogde pruimen zonder pit
- 40 gram bloem
- 1 dl slagroom
- 4 pasteibakjes
Leuke tips
Voor het serveren pasteibakjes even in de oven en dan vullen met de ragout.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119897
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
28593
Waardering aantal
2
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
109
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy
Gelegenheid