Kip Met Yoghurtsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/1998 - 14:26
Bereidingswijze
Boter licht bruinen in een koekepan, de kip bakken tot het goudbruin is, ongeveer 8 minuten per kant.
Naar een kant van de koekepan schuiven.
De uien en knoflook in de koekepan doen en bakken tot ze glazig is, ongeveer 5 minuten.
dan de kerrie, kardamon en gember toevoegen.
Goed roeren, en meefruiten voor een minuutje.
De tomatenpuree en yoghurt goed vermengen en aan het uienmengsel toevoegen.
Goed op temperatuur laten komen, maar niet laten koken.
De saus over de kip scheppen en nog even door laten warmen, zo' 5 minuten en dan serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een vlugklaar kiprecept met een sausje dat geserveerd kan worden met rijst, pasta of aardappelpuree.
Ingrediƫnten
4 halve kippeborstjes(met of zonder been)
2 eetlepels boter of margarine
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knofloof(door de pers)
1 theelepeltje Kerrie
1/4 theelepel gardaman
1/4 th.l. gemberpoeder
2 eetlepels tomaten puree
250 ml. yoghurt
rijst
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpan voor de rijst of pasta
koekepan voor de kip
serveerschaal
Leuke tips
De kip op een bed van rijst op een schaal doen, de restant saus erover gieten.
garneren met schijfjes "lime"(limoen)
Gemakkelijk en lekker als je het druk hebt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
119894
Homepage ID
4315
Smaak
P
Teller
4789
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ui heel fijn snipperen
de kruiden afmeten en in een kommetje klaar zetten.
De rijst opzetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid