asperges

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/1998 - 11:34
Bereidingswijze
Snij de asperges in 3-en en stoof ze in een beetje roomboter zo'n 15 minuten zodat ze nog een beetje knapperig zijn. Afblussen met de sherry en daarna de frisroom en slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Snij van de (lauwwarme) rollade 8 plakken. Leg per persoon 1 plak op een bord. Leg op deze plak een rijtje asperges. Bedek dit weer met een plak rollade en leg bovenop nogmaals een rijtje asperges. Het is het mooiste als je de stukjes met een kopje bovenop legt. Giet er daarna nog een beetje saus overheen. Een paar sprietjes bieslook bovenop en klaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mooie combinatie van asperges, varkensrollade en room.
Ingrediƫnten
1 varkens filetrollade, 2 bosjes groene asperges, 1 pakje frisroom en 1/8 liter slagroom, 1/2 borrelglaasje droge sherry, peper en zout.
Leuke tips
Serveren met een paar geconfijte kerstomaatjes en een lekkere aardappelpuree op smaak gemaakt met verse bieslook.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
119883
Homepage ID
2106
Smaak
N
Teller
1778
Waardering aantal
1
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereid de rollade zoals je dat zelf het lekkerst vindt b.v braden, in de oven of grillen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sandra
Gelegenheid