carpaccio van hert met gefrituurde knolselderij

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/1998 - 09:34
Bereidingswijze
Kook de selderijblokjes beetgaar, laat ze afkoelen (door ze koud te
spoelen).
Maak van de olien, de azijn, mosterd, fond, zout en peper een
vinaigrette en maak hiermee de selderijblokjes aan.
Frituur de knolselderijreepjes in de olie op 160 graden mooi krokant.
Leg op de borden de aangemaakte serderij met daarop de plakjes
hertenfilet, giet hierop de vinaigrette of smeer deze met een kwastje op
het vlees.
Garneer de carpaccio met het boeketje salade, de pijnboompitten, de
kervel en de gefrituurde knolselderij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht: Carpaccio met hert
Ingrediƫnten
300 g hertenfilet
150 g knolselderij in kleine blokjes
100 g knolselderij in fijne reepjes
boeketje salade
1 el gebrande pijnboompitten
1 el gehakte kervel
1 el wildfond
1 th mosterd (dijon fine)
1 el balsamico azijn
1/2 dl hazelnootolie
1/2 dl zonnebloemolie
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
eventueel snijmachine
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
119877
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
3528
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rol de hertenfilet stevig in plastic folie en vries de rol enkele uren
in alvorens hem te snijden op de snijmachine. (heeft u geen snijmachine
dan kunt u de filet dun snijden en tussen plastic folie pletten tot
mooie dunne plakjes)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her
Gelegenheid