hazentournedos met port en rode uiencompote

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/1998 - 09:29
Bereidingswijze
Laat het sjalotje in de wijn en port bijna volledig inkoken.
Laat de hazenfond tot 2/3 inkoken.
Bak de hazentournedos snel om en om bruin. Leg ze gedurende 7 tot 10
minuten in een oven van 120 C tot de gewenste gaarheid (rood of medium).
Maak de saus af met koude boter of olijfolie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerecht met hazenfilet
Ingrediƫnten
*4 hazenfilets
*4 plakjes ontbijtspek
*1 sjalotje, gesnipperd
*1/2 dl rode wijn
*1 dl rode port
*1 dl hazenfond
*1 el boter of olijfolie
rode uiencompote:
*200 g rode ui in ringen
*40 g boter
*2.5 dl rode wijn
*peper en zout
Leuke tips
Presenteer het geheel op
een voorverwarmd bord met de uiencompote.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
119876
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
1993
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rol elke filet op en wikkel een plakje spek eromheen.
Maken uiencompote:
Smoor de uienringen gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes in de boter.
Voeg de wijn toe, laat het geheel zachtjes inkoken en breng het op smaak
met peper en zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her
Gelegenheid