bavarois

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/23/1998 - 02:03
Bereidingswijze
Doe de sinaasappelsap in een pan en verwarm dit met 1 eetlepel suiker als het sap niet zoet genoeg is.
Voeg de gewelde gelatine eraan toe en laat dit goed oplossen.
Koel dit mengsel in koud water af tot het een beetje dikker is.
Doe 2/3 van de slagroom bij de stijfgeslagen eiwitten, daarna langzaam het lichtgebonden sap er door scheppen
Als het goed vermengd is( er mogen geen strepen meer te zien zijn van vruchtensap of eiwit) in de uitgeholde mandarijnen of sinaasappelschil doen.
In de koelkast goed laten opstijven.
Serveren met een beetje overgebleven slagroom, het liefst een mooi rozetje er op spuiten en verder garneren naar wens.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke roompudding in diverse smaken
Ingrediƫnten
4 sinaasappels of 8 mandarijntjes
1 zakje gelatine poeder
2 eieren gesplitst in 2 dooiers en 2 eiwitten
250 ml. slagroom
2 eetlepels suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
2 beslagkommen
een klein kommetje of schaaltje voor de gelatine
een klein kookpannetje
Leuke tips
Is ook erg lekker met andere vruchten, b.v. aardbeien of frambozen, maar ook met chocolade bavarois. Indien je een choc.bavarois maakt wel een beetje meer suiker toevoegen en cacao en i.p.v. vruchtensap melk gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119828
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
11109
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
45
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de mandarijntjes uithollen. Of de sinaasappels halveren en uitpersen.
De schil bewaren, daar serveer je de bavarois in.
Eiwitten stijfslaan tot het pieken vormt.
De gelatine weken in een paar eetlepels lauw water
De room stijfslaan met de suiker
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid