Sinaasappelflensjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/19/1998 - 16:01
Bereidingswijze
Meng de eieren met de bloem en klop de melk erbij tot er een goed pannenkoekbeslag onstaat. Bak vier flensjes. Houdt ze warm in de pan op klein vuur, of op een pan met warm water, en doer er een deksel erop.
Pers twee sinaasappels uit en verwarm de sap met twee flinke scheppen (pollepels) suiker in de sauspan. Giet er een scheut drank in. Laat de saus goed indikken.
Is de saus klaar, leg dan de flensjes op een bordje, doe er een bolletje of twee ijs op en overgiet alles met de sinaasappelsaus. Om het geheel af te maken kunt u er hagelslag/vlokken of chocoladesnippers/poeder overheen strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk culinair toetje, om je vingers bij af te likken!
Ingrediƫnten
1 ei
100 gr bloem
2,5 dl melk
2 perssinaasappels
suiker
cognac, grand marnier of cointreaux
roomijs/vanille ijs
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpan
Sauspan
sinaasappelperser
Leuke tips
Serveer er mes en vork bij en drink er een lekker glas zoete dessertwijn bij.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119697
Homepage ID
8696
Smaak
Z
Teller
1522
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
truus_ke
Gelegenheid