Bereidingswijze
De pannekoeken in een platte koekenpan op een heet vuur bakken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een panekoek recept met een belgisch streekbier en jenever.
Ingrediƫnten
3 eieren
12 cl Dikkenekbier
4 cl olie
20 cl melk
4 cl Hasseltse graanjenever
250 g bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eetlepels suiker
muskaatnoot (naar smaak)
12 cl Dikkenekbier
4 cl olie
20 cl melk
4 cl Hasseltse graanjenever
250 g bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eetlepels suiker
muskaatnoot (naar smaak)
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer of garde.
Leuke tips
Met suiker of appelen/perenstroop opdienen, en er een fris glas Dikkenekbier bij drinken
om het geheel beter tot zijn recht te laten komen.
om het geheel beter tot zijn recht te laten komen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119685
Homepage ID
3737
Smaak
Z
Teller
530
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak een smeuig papje van de eieren, het bier en de olie.
Goed door elkaar kloppen. Daarna de melk en de jenever toevoegen.
Meng de bloem samen met het bakpoeder, het zout, de suiker en een snuifje muskaatnoot.
Met kleine hoeveelheden deze goed gemengde
bloem toevoegen aan de basispap en door roeren tot een stevig beslag.
Deze massa in de koelkast enkele uren laten bekomen.
Goed door elkaar kloppen. Daarna de melk en de jenever toevoegen.
Meng de bloem samen met het bakpoeder, het zout, de suiker en een snuifje muskaatnoot.
Met kleine hoeveelheden deze goed gemengde
bloem toevoegen aan de basispap en door roeren tot een stevig beslag.
Deze massa in de koelkast enkele uren laten bekomen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid