Bereidingswijze
Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Wentel de konijndelen in een mengsel van de bloem, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Neem de delen uit de pan en houd ze warm. Fruit de kleingesneden uien in de bakboter en voeg de tijm en de laurier toe. Leg daarop de konijndelen en giet het bier in de pan. Sluit de pan en laat het geheel ca. 40 minuten sudderen. Voeg dan de kleingesneden champignons toe en laat het vocht (zonder
deksel) inkoken, gedurende ca. 10 minuten. Voeg de room al roerende toe en verwarm dit nog ca. 5 minuten. Maak het geheel op smaak af met zout en peper
deksel) inkoken, gedurende ca. 10 minuten. Voeg de room al roerende toe en verwarm dit nog ca. 5 minuten. Maak het geheel op smaak af met zout en peper
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zat konijn!
Ingrediƫnten
1 wild konijn
0,5 l. bier
4 uien
250 gr. champignons
4 laurierblaadjes of laurierpoeder
1 takje verse tijm of 2 tl. gedroogde tijm
1 dl. slagroom
4 el. bloem
75 gr. boter of margarine
zout en peper
0,5 l. bier
4 uien
250 gr. champignons
4 laurierblaadjes of laurierpoeder
1 takje verse tijm of 2 tl. gedroogde tijm
1 dl. slagroom
4 el. bloem
75 gr. boter of margarine
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote braadpan
Leuke tips
Gestoofd konijn met gekookte broccoli, tutti frutti en gekookte krieltjes.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119616
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
43713
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid