Bereidingswijze
Neem de delen uit de marinade en laat ze uitlekken. Dep de konijndelen droog met keukenpapier en zeef de marinade. Verhit de olie in een ovenschaal en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg de inhoud van het blik tomaten, de overige gehakte ui, zout, peper en de marinade toe. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175 graden), gedurende ca. 60 minuten. Besprenkel de konijndelen regelmatig met het stoofvocht en bind dit eventueel bij met allesbinder.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 wild konijn
0,5 l. blik gepelde tomaten
2 uien
1 teentje knoflook
0,5 l. droge witte wijn
1 el. wijnazijn of citroensap
1 tl. laurierpoeder
1 el. Italiaanse kruiden
4 el. olijfolie
zout en peper
0,5 l. blik gepelde tomaten
2 uien
1 teentje knoflook
0,5 l. droge witte wijn
1 el. wijnazijn of citroensap
1 tl. laurierpoeder
1 el. Italiaanse kruiden
4 el. olijfolie
zout en peper
Leuke tips
Italiaanse konijn met tomatensalade, gekookte spaghetti of maccaroni en een glas Chianti Classico.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119615
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
5143
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Maak een marinade van een gehakte ui, de knoflook, de wijn, de azijn, de laurier, de kruiden, 1 el olie en grofgemalen
peper. Laat de konijndelen in de marinade (in de koelkast, onder af en toe keren) ca. 8 uur staan.
peper. Laat de konijndelen in de marinade (in de koelkast, onder af en toe keren) ca. 8 uur staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid