Bereidingswijze
Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg vervolgens de wijn, de overige kruiden en de pruimen toe en stoof het geheel, gedurende ca. 60 minuten. Voeg de creme fraiche al roerende toe en maak het stoofvocht op smaak af met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
wild konijn in delen
200 gr. gedroogde pruimen
0,5 l. sinaasappel- of appelsap
1 tl. kruidnagelpoeder
1 tl. nootmuskaat
1 tl. gekneusde peperkorrels
2 tl. kaneel
1 dl. rode wijn
1 bekertje creme fraiche
50 gr. boter of margarine
zout en peper
200 gr. gedroogde pruimen
0,5 l. sinaasappel- of appelsap
1 tl. kruidnagelpoeder
1 tl. nootmuskaat
1 tl. gekneusde peperkorrels
2 tl. kaneel
1 dl. rode wijn
1 bekertje creme fraiche
50 gr. boter of margarine
zout en peper
Leuke tips
Wild konijn in pruimensaus met rode kool en gekookte rijst.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119606
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
3286
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de pruimen in het vruchtensap met de kaneel gedurende 12 uur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid