Bereidingswijze
Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en voeg de olie toe. Doe vervolgens het uitgelekte vlees erbij en bak dit rondom bruin. Voeg het marinadevocht toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende ca. 90 minuten en bind bij met de aangemengde bloem.
Verwarm de zuurkool met het ananasvocht en de
kleingesneden ananas. Laat de zuurkool uitlekken, schep deze in een verwarmde schaal en daarop de wild zwijnspeper.
Verwarm de zuurkool met het ananasvocht en de
kleingesneden ananas. Laat de zuurkool uitlekken, schep deze in een verwarmde schaal en daarop de wild zwijnspeper.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gr. wild zwijnspoulet zonder been
600 gr. zuurkool
0,25 l. blik ananas
0,5 l. rode wijn
100 gr. katenspek of gerookt spek
2 tl. tijm
2 tl. rozemarijn
3,5 el. bloem
2 el. olie
zout en peper
600 gr. zuurkool
0,25 l. blik ananas
0,5 l. rode wijn
100 gr. katenspek of gerookt spek
2 tl. tijm
2 tl. rozemarijn
3,5 el. bloem
2 el. olie
zout en peper
Leuke tips
Wild zwijnspeper met zuurkool, tutti frutti en gegratineerde aardappelpuree.
Tip 2.
Voeg bij het stoven de zuurkool met de ananas toe en voeg op het laatst 1 dl. slagroom toe aan het gerecht.
Tip 2.
Voeg bij het stoven de zuurkool met de ananas toe en voeg op het laatst 1 dl. slagroom toe aan het gerecht.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119605
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
1372
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de poulet klein en marineer deze in de wijn met de gehakte ui en de kruiden, gedurende ca. 12 uur in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid