Date And Walnut Loaf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/14/1998 - 21:57
Bereidingswijze
Zeef de bloem en het zout in een grote beslagkom en kneed de boter er met je vingers door tot het een mengsel van fijne kruimels is. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en roer dit erdoor. Giet de dadels af en vang het vocht op. Maak in het midden een kuiltje en giet daar het losgeklopte ei en het vocht van de dadels aan toe. Roer vanuit het midden het vocht door de bloem/suikerkruimels tot je een smeu?ge massa hebt. Snij de dadels in stukjes en roer die erdoor. Voeg vervolgens de gehakte walnoten toe en roer het geheel met een pollepel door tot een dikke massa.
Doe het mengsel in de beboterde broodvorm en laat de cake in ongeveer 1 tot 1,5 uur gaar bakken op 175 graden. Probeer na ongeveer een uur of de cake gaar is door er een sateprikker of breinaald in te steken. Dek hem eventueel het laatste half uur af met folie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt. Laat de cake een paar minuten afkoelen in het bakblik en stort hem daarna op een rooster om verder af te koelen.
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker makkelijke maar vooral heerlijke stevige Engelse cake, de grote hit bij mijn collega's
Ingrediƫnten
350 gr. zelfrijzend bakmeel, 60 gr. margarine, 250 gr. suiker, 1 ei, snufje zout, 125 gr. dadels, 125 gr. walnoten, 2 dl. kokend water, pakje vanillesuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
broodvorm, grote beslagkom, pollepel, zeef
Leuke tips
De cake is vrij compact van structuur, serveer hem dus in royale, vingerdik gesneden plakken om uiteenvallen te voorkomen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119565
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
1260
Waardering aantal
5
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontpit de dadels en giet het kokend water erover. Klop het ei los. Hak de walnoten in stukjes, maar niet te fijn. Beboter een broodvorm (inhoud 1 liter) en verwarm de oven voor op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid