Bereidingswijze
wildzwijnsmedallions aanbakken.
stoofpeertje stoven.
stoofpeertje stoven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
wildzwijnsmedallions zijn bedoeldt als amusse,om de eetlust op tewekken.
Ingrediƫnten
wildzwijnshaas
stoofpeertje
rodewijn
water
spruitjes
mais (blikje)
kaneelstokje
vanilliestokje
suiker
citroen,sinaasappel
gelatine blaadjes ?24
takjes kervel
(afgarneren met produkten die een wildzwijn eet)
stoofpeertje
rodewijn
water
spruitjes
mais (blikje)
kaneelstokje
vanilliestokje
suiker
citroen,sinaasappel
gelatine blaadjes ?24
takjes kervel
(afgarneren met produkten die een wildzwijn eet)
Hulpmiddelen & keukengerei
*rooster gebruiken zodat de overtollige gelei
er af kan lopen.
*een natte passeerdoek gebruiken zodat je bijna geen vocht verlies hebt.
er af kan lopen.
*een natte passeerdoek gebruiken zodat je bijna geen vocht verlies hebt.
Leuke tips
*op een lepel met veldsla en eikebladsla
*of bij een heerlijk glas rode wijn
*of bij een heerlijk glas rode wijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
119559
Homepage ID
4024
Smaak
N
Teller
20991
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
*peertje in een passende pan, de pan tot de
helft vullen met rode wijn, de rest aan vullen met water, hierbij de gespleten vanilliestokje, kaneelstokje de suiker en de schillen van de citroen en sinaasappel
Dit alles aan de kookbrengen en gaar stoven.
(kookvocht bewaren!!!)
wildzwijnshaas in medallions snijden (?2cm) en peperen/zouten en aanbakken, uit de pan
koud zetten.
spruitjes gaarkoken en koud zetten.
gelatine blaadjes in koudwater doen.
het kookvocht door een natte passeerdoek
halen en de uitgekneppen gelantine bij het kookvocht voegen even roeren tot de gelantine is opgelost en het kookvocht laten geleren.
Ondertussen de koude wildzwijnmedallions op een rooster leggen, spruitjes en stoofpeertje in partjes snijden, mais en kervel klaar leggen.
als de gelei begint te geleren, de rode wijn gelei voorzichtig over de koude medallions gieten en snel afgarneren met een partje peer, spruit, mais en de kervel.
en weer koud zetten.
helft vullen met rode wijn, de rest aan vullen met water, hierbij de gespleten vanilliestokje, kaneelstokje de suiker en de schillen van de citroen en sinaasappel
Dit alles aan de kookbrengen en gaar stoven.
(kookvocht bewaren!!!)
wildzwijnshaas in medallions snijden (?2cm) en peperen/zouten en aanbakken, uit de pan
koud zetten.
spruitjes gaarkoken en koud zetten.
gelatine blaadjes in koudwater doen.
het kookvocht door een natte passeerdoek
halen en de uitgekneppen gelantine bij het kookvocht voegen even roeren tot de gelantine is opgelost en het kookvocht laten geleren.
Ondertussen de koude wildzwijnmedallions op een rooster leggen, spruitjes en stoofpeertje in partjes snijden, mais en kervel klaar leggen.
als de gelei begint te geleren, de rode wijn gelei voorzichtig over de koude medallions gieten en snel afgarneren met een partje peer, spruit, mais en de kervel.
en weer koud zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid