Druiven-Hamterrine.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/13/1998 - 21:01
Bereidingswijze
- Week in een kom in ruim water de gelatine.
- Ondertussen in een pan de slagroom samen met de roomkaas verwarmen op laag vuur.
- Kaas al roerende laten smelten.
- Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerende in het warme slagroommengsel oplossen.
- Laten afkoelen tot het mengsel lobbig (maar nog wel roerbaar) begint te worden.
- De bieslook fijn knippen, de ham klein snijden en de druiven schillen, halveren en ontpitten.
- De binnenkant van de terrinevorm bekleden met plastic folie.
- De bieslook, ham en druiven door het slagroommengsel roeren; op smaak brengen met kruiden.
- Het mengsel overdoen in de terrinevorm en de bovenkant gladstrijken.
- De terrine afgedekt in de koelkast 6 uur laten opstijven.

Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
6 blaadje(s) gelatine (wit)
2.50 deciliter(s) slagroom
125 gram kaas room (vers)
2 eetlepel(s) bieslook (vers)
100 gram ham achter
100 gram druiven (wit)
peper
zout
gemengde kruiden

Hulpmiddelen & keukengerei
plasticfolie, terrinevorm inh. ca 1 L.
Leuke tips
- SERVEERTIP: op bordjes telkens 2 plakjes terrine leggen en garneren met veldsla en druiven.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
119557
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
598
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid