consomme mosaique.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/13/1998 - 20:57
Bereidingswijze
- Het vet van de bouillon scheppen.
- De bouillon aan de kook brengen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- De ruitjes en de selderijblaadjes 1 minuut in de bouillon meeverwarmen.
- Serveren met driehoekjes geroosterd brood of warme bolletjes en boter
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
0.50 stuk(s) prei
4 centimeter(s) winterwortel
0.25 stuk(s) paprika (geel)
1 takje(s) selderijgroen
1 liter(s) bouillon (runder)
peper
zout
EXTRA NODIG: 1 stuk(s) huishoudfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119556
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
594
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Het stukje (8 cm) prei schoonmaken en in de lengte in repen van 1 a 1, 1/2 cm snijden.
- De repen schuin doorsnijden zodat er ruitjes ontstaan.
- De ruitjes prei in een pan met kokend water en zout 30 seconden blancheren.
- Daarna met koud water afspoelen.
- Het stukje winterwortel schoonmaken, in de lengte in dunne plakjes en de plakjes in reepjes van 1 a 1, 1/2 cm snijden; de reepjes in ruitjes snijden.
- De ruitjes in 1 - 2 minuten in kokend water blankere en vervolgens met koud water afspoelen.
- De paprika schoonmaken, in reepjes van 1, 1/2 cm snijden, de reepjes weer in ruitjes snijden.
- De ruitjes paprika eveneens kort in kokend water blancheer en met koud water afspoelen.
- Alle ruitjes en de selderijblaadjes in folie verpakken (de paprika apart) en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid