Bereidingswijze
- Het vet van de bouillon scheppen.
- De bouillon aan de kook brengen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- De ruitjes en de selderijblaadjes 1 minuut in de bouillon meeverwarmen.
- Serveren met driehoekjes geroosterd brood of warme bolletjes en boter
- De bouillon aan de kook brengen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- De ruitjes en de selderijblaadjes 1 minuut in de bouillon meeverwarmen.
- Serveren met driehoekjes geroosterd brood of warme bolletjes en boter
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
0.50 stuk(s) prei
4 centimeter(s) winterwortel
0.25 stuk(s) paprika (geel)
1 takje(s) selderijgroen
1 liter(s) bouillon (runder)
peper
zout
EXTRA NODIG: 1 stuk(s) huishoudfolie
4 centimeter(s) winterwortel
0.25 stuk(s) paprika (geel)
1 takje(s) selderijgroen
1 liter(s) bouillon (runder)
peper
zout
EXTRA NODIG: 1 stuk(s) huishoudfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119556
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
594
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Het stukje (8 cm) prei schoonmaken en in de lengte in repen van 1 a 1, 1/2 cm snijden.
- De repen schuin doorsnijden zodat er ruitjes ontstaan.
- De ruitjes prei in een pan met kokend water en zout 30 seconden blancheren.
- Daarna met koud water afspoelen.
- Het stukje winterwortel schoonmaken, in de lengte in dunne plakjes en de plakjes in reepjes van 1 a 1, 1/2 cm snijden; de reepjes in ruitjes snijden.
- De ruitjes in 1 - 2 minuten in kokend water blankere en vervolgens met koud water afspoelen.
- De paprika schoonmaken, in reepjes van 1, 1/2 cm snijden, de reepjes weer in ruitjes snijden.
- De ruitjes paprika eveneens kort in kokend water blancheer en met koud water afspoelen.
- Alle ruitjes en de selderijblaadjes in folie verpakken (de paprika apart) en tot gebruik in de koelkast bewaren.
- De repen schuin doorsnijden zodat er ruitjes ontstaan.
- De ruitjes prei in een pan met kokend water en zout 30 seconden blancheren.
- Daarna met koud water afspoelen.
- Het stukje winterwortel schoonmaken, in de lengte in dunne plakjes en de plakjes in reepjes van 1 a 1, 1/2 cm snijden; de reepjes in ruitjes snijden.
- De ruitjes in 1 - 2 minuten in kokend water blankere en vervolgens met koud water afspoelen.
- De paprika schoonmaken, in reepjes van 1, 1/2 cm snijden, de reepjes weer in ruitjes snijden.
- De ruitjes paprika eveneens kort in kokend water blancheer en met koud water afspoelen.
- Alle ruitjes en de selderijblaadjes in folie verpakken (de paprika apart) en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid