Bereidingswijze
Laat de courgettejulienne uitlekken en breng op smaak met peper en zout.
Zet nu de tompouce in elkaar:
fillo - zalmsnippertje - mousse - fillo - courgette - fillo - zalmsnippertje - rozet slagroom. Garneren met zalmeieren en bieslook en/of dille.
Zet nu de tompouce in elkaar:
fillo - zalmsnippertje - mousse - fillo - courgette - fillo - zalmsnippertje - rozet slagroom. Garneren met zalmeieren en bieslook en/of dille.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 blikje rode zalm
100 g gerookte zalmsnippers
1/8 l creme fraiche
boter
1 courgette
fillodeeg
1/8 l slagroom
bieslook en/of dille
sherry of cognac
witte-wijnazijn
notenolie
peper/zout
zalmeieren
100 g gerookte zalmsnippers
1/8 l creme fraiche
boter
1 courgette
fillodeeg
1/8 l slagroom
bieslook en/of dille
sherry of cognac
witte-wijnazijn
notenolie
peper/zout
zalmeieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Een keukenmachine voor het maken van de zalmmousse is erg praktisch.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119525
Homepage ID
3910
Smaak
N
Teller
3410
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijdt de courgette en julienne (in lucifertjes) en blancheer deze heel kort in gezouten water. Goed uit laten lekken en laten marineren in een scheut notenolie met wat witte-wijnazijn.
Maak een mousse van de uitgelekte, ontgrate en ontvelde zalm, de helft van de zalmsnippers, creme fraiche en een stevige klont boter. Breng op smaak met peper en zout. De mousse mag niet te dun worden.
Ontdooi het fillodeeg en snijdt rechthoekige plakjes ter grootte van een bakkerstompouce, 6 per tompouce. Stapel ze per 2 en besmeer ze met wat gesmolten boter. Bak ze kort in een hete oven bruin.
Klop de slagroom stijf met wat peper en zout en een scheutje sherry of cognac.
Maak een mousse van de uitgelekte, ontgrate en ontvelde zalm, de helft van de zalmsnippers, creme fraiche en een stevige klont boter. Breng op smaak met peper en zout. De mousse mag niet te dun worden.
Ontdooi het fillodeeg en snijdt rechthoekige plakjes ter grootte van een bakkerstompouce, 6 per tompouce. Stapel ze per 2 en besmeer ze met wat gesmolten boter. Bak ze kort in een hete oven bruin.
Klop de slagroom stijf met wat peper en zout en een scheutje sherry of cognac.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid