Prinses Op De Erwt Taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 13:56
Bereidingswijze
Het water met zout aan de kook brengen en hierin de boter smelten. Temper de warmtebron en de bloem in een keer toevoegen. Blijven roeren tot het deeg als een bal loslaat van de bodem daarna in een kom doen. De eieren er een voor een doorkloppen met een mixer. Blijven roeren tot het deeg glanst. Met twee lepels het deeg in 16 porties op de bakplaat leggen. De soesjes afbakken op 200 - 225 graden in 15-20 minuten tot ze lichtbruin zijn en licht aanvoelen. Voor de saus de melk met Cointreau verwarmen in een pan en het vuur uitzetten. De chocolade in stukjes
toevoegen. Roeren tot de chocolade geheel is opgelost. De soesjes openknippen en vullen met ijs. Dan de toren bouwen : soesjes naast en op elkaar stapelen. Gesmolten chocolade gebruiken als 'lijm' om de soesjes bij elkaar te houden. Tot slot overgieten met de chocoladesaus.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een vorstelijk nagerecht - Alleen zijn de erwten vervangen door een toren van profiteroles met warme chocoladesaus
Ingrediƫnten
Voor het deeg :
1 dl water
mespuntje zout
50 gr boter
60 gr bloem
2 eieren
voor de vulling :
5dl roomijs
voor de saus :
75 gr chocolade
4-5 eetl melk
scheutje Cointreau
Voor de garnering :
poedersuiker
50 gr chocolade ( gesmolten )
Leuke tips
Voor een extra feestelijke toren : steek in de keuken een paar sterretjes aan en plaats die her en der in de toren. Lichten uit in de kamer en binnenkomen !!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119520
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
3388
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bakplaat invetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chocotofje
Gelegenheid