Zachte geitenkaas a la bettine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/11/1998 - 13:11
Bereidingswijze
Doe de geiten- en karnemelk bij elkaar in de schone pan. Voeg het stremsel toe.
*zet dit 24 uur bij kamertemperatuur weg
Breng de massa over in het vergiet, waarin een kaasdoek ligt. Vouw de punten van de doek over het vergiet. De wei gaat er nu uitlekken. Sommigen mensen met allergieen (welke?) drinken dit op.
*laat dit 24 uur bij kamertemperatuur staan
Doe de kaas in een bakje en zet dit in de koelkast
*laat dit 48 uur in de koelkast staan
Nu is de kaas klaar! Doe er kruiden na smaak bij. je kan het ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelf geitenkaas maken!
Eenvoudig en niet zo duur.
Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld.
Als je niet zo van de typische geitensmaak houdt, kan het ook met koeienmelk:-)
Ingrediƫnten
Voor uiteindelijk +- 250 gram kaas heb je nodig:

- 750 ml geitenmelk (Coberco, te koop bij Albert Heijn)
- 2 druppels (geiten)stremsel of genetisch gemanipuleerd (vegetarisch) stremsel (met 1 druppel wordt de kaas zo zacht als smeerkaas, met 2 druppels kan je het bijna snijden)
- kruiden: peper, verse bieslook
- 1 eetlepel karnemelk
Hulpmiddelen & keukengerei
- chloor
- kaasdoek
- pan met deksel
- lepel
- vergiet
- bord voor onder het vergiet
- bakje om de kaas in te doen
Leuke tips
lekker met roggebrood
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
119488
Homepage ID
3093
Smaak
P
Teller
3523
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- was de pan en de lepel met chloor om te sterilliseren
Breng de melk op kamertemperatuur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bekkie
Gelegenheid