chocolade mousse a la marita

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/10/1998 - 09:30
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
6 eidooiers met 50 gr suiker schuimig kloppen. 4 dl slagroom met 100 gr suiker en 6 eiwitten stijfkloppen. 200 gr pure chocolade met 15 gr boter in een kom op een pan met heet water al roerende laten smelten. 5 blaadjes gelatine in ruim koud water circa 5 minuten weken, uitknijpen, op laag vuur voorzichtig oplossen en aan de warme chocolade toevoegen. Het dooiermengsel erdoor roeren. Laten afkoelen en het eiwitmengsel erdoor spatelen. 4 kleine vormpjes met het mengsel vullen en 3 uur in de koelkast laten opstijven. Van een reep chocolade chocolade raspen voor de garnering.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119447
Homepage ID
3581
Smaak
Q
Teller
3783
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
35
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid