witlof met sinaasappel en kaas-kruiden groentesmoor

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/10/1998 - 09:26
Bereidingswijze
De sinaasappel dik schillen tot op het vruchtvlees. De partjes tussen de vliezen uitsnijden. De inhoud van het zakje groentesmoor in een kom doen, 2 ? dl koud water toevoegen en de groentesmoor circa 5 minuten laten weken. De boter verhitten en de reepjes witlof en de partjes sinaasappel met 4 eetlepels water hierin circa 10 minuten zachtjes laten stoven. De geweekte groentesmoor erdoor roeren en nog circa 2 minuten zachtjes laten stoven. De witlof met zout en peper op smaak brengen. Voor het serveren de fijngesneden peterselie erover strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 handsinaasappel, 1 zakje Kaas-Kruiden Groentesmoor (Maggi), 1 eetlepel boter, 750 gr witlof in reepjes, zout, peper, 1 eetlepel fijngesneden peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
119445
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
6423
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid