Bereidingswijze
Het vlees en de rugfilets van de botten nemen. Alle konijndelen droogdeppen en inwrijven met zout en peper. De konijndelen in 100 gr boter rondom bruin bakken. 25 gr boter toevoegen, de warmtebron temperen en nog circa 5 minuten zachtjes braden. De rugfilets en ongeveer 3 minuten later ook de rest van het vlees uit de pan nemen en warm houden. Op laag vuur de suiker heel licht laten carameliseren. De port toevoegen en laten inkoken tot 2 eetlepels stroperig vocht. De fond toevoegen en de saus laten inkoken tot 2,5 dl. De pruimen in de saus verwarmen, uit de saus scheppen en warm houden. De saus zeven en opnieuw aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor het serveren de boter door de saus kloppen. Een deel van het konijnevlees en de rugfilet op de borden schikken. Serveren met de saus en de warme pruimen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 jonge tamme konijnen, schoongemaakt, in stukken verdeeld, zout, versgemalen peper, 125 gram boter,
voor de saus: 1 eetlepel suiker, 1,5 dl rode port (Ruby), 5 dl kalfsfond (pot), 24 verse pruimen (Reine Claudes), ontveld en ontpit, 30 gram boter.
voor de saus: 1 eetlepel suiker, 1,5 dl rode port (Ruby), 5 dl kalfsfond (pot), 24 verse pruimen (Reine Claudes), ontveld en ontpit, 30 gram boter.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119444
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
1810
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid