Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Een beslag roeren van 2 eieren, 1,5 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat zout. 1,5 dl bier en 30 gram gesmolten boter erdoor roeren. Het beslag zeven en 2 uur laten rusten. Van het beslag 4 flensjes bakken. 100 gram gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over de flensjes verdelen. De lensjes tot buideltje vormen, dichtbinden met een in kokend water slap geworden preireepje en op een ingevette bakplaat zetten. In het midden van de op 180 graden C voorverwarmde oven ongeveer 7 minuten verwarmen. Voor de saus 125 ml creme fraiche, 1/3 dl witte wijn, 0,5 dl visfond, 0,5 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht mengen en op de
borden scheppen. De buideltjes op de saus zetten.
borden scheppen. De buideltjes op de saus zetten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119443
Homepage ID
3581
Smaak
N
Teller
4698
Drank
Uit
Bookmarked
60
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid