Bereidingswijze
Schil de pompoen (1250 gr) en snijd het vruchtvlees in blokjes, kook het gaar in 1 liter kippenbouillon. Pureren met staafmixer.
3/4 liter melk toevoegen. 7 sjalotjes fijn snipperen en lichtbruin bakken. Toevoegen aan de soep en even koken. Indien nodig licht binden met allesbinder. Opdienen met in ieder bord een schuitje room .
3/4 liter melk toevoegen. 7 sjalotjes fijn snipperen en lichtbruin bakken. Toevoegen aan de soep en even koken. Indien nodig licht binden met allesbinder. Opdienen met in ieder bord een schuitje room .
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere italiaans getinte pompoensoep
Ingrediƫnten
oranje pompoen, melk, kippebouillon,
sjalotjes, room, parmezaanse kaas.
sjalotjes, room, parmezaanse kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Leuke tips
Vers geraspte parmezaanse kaas over de soep strooien en garneren met fijn geknipte bieslook.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119383
Homepage ID
1202
Smaak
N
Teller
3215
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ongeveer 15 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid