Bereidingswijze
Splits de drie eieren van de vulling en klop het eiwit in de keukenmachine tot het stijf is. Hou het eiwit apart op een bord.
Voor het deeg: doe bloem, suiker en boter in de keukenmachine, laat op hoog toerental draaien tot dat boter goed verdeeld is. Doe het ei erbij en meng. Laat het deeg geen pap worden, maar stop als het nog enigszins korrelig is.
Verdeel het deeg over de bodem en wanden van de sprinvorm.
Voor de vulling:
Doe de drie eidooiers in de machine, samen met de suiker en citroen en meng een minuut. Doe de melk en bloem erbij, meng kort. Daarna de kwark. Meng nogmaals kort. Voeg het eiwit toe en meng dit onder lage snelheid kort erdoor.
Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Snij ze in schijfjes en bedek met de helft van de schijfjes de bodem van het deeg. Bestrooi met custard (m.b.v. een theezeefje). De custard dient om eventueel te veel vocht uit de appels te binden. Schenk het kwarkmengsel hierover.
Leg de andere helft van de appelschijfjes in een mooie waaier bovenop en bestrooi met een beetje kaneel.
Zet de taart in de oven en bak ca. 60 tot 70 minuten. De bovenkant mag donker zijn.
Laat goed afkoelen, verwijder daarna de vorm.
Smullen maar.
Voor het deeg: doe bloem, suiker en boter in de keukenmachine, laat op hoog toerental draaien tot dat boter goed verdeeld is. Doe het ei erbij en meng. Laat het deeg geen pap worden, maar stop als het nog enigszins korrelig is.
Verdeel het deeg over de bodem en wanden van de sprinvorm.
Voor de vulling:
Doe de drie eidooiers in de machine, samen met de suiker en citroen en meng een minuut. Doe de melk en bloem erbij, meng kort. Daarna de kwark. Meng nogmaals kort. Voeg het eiwit toe en meng dit onder lage snelheid kort erdoor.
Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Snij ze in schijfjes en bedek met de helft van de schijfjes de bodem van het deeg. Bestrooi met custard (m.b.v. een theezeefje). De custard dient om eventueel te veel vocht uit de appels te binden. Schenk het kwarkmengsel hierover.
Leg de andere helft van de appelschijfjes in een mooie waaier bovenop en bestrooi met een beetje kaneel.
Zet de taart in de oven en bak ca. 60 tot 70 minuten. De bovenkant mag donker zijn.
Laat goed afkoelen, verwijder daarna de vorm.
Smullen maar.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Appeltaart met kwark, anders maar heel lekker
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
300 g bloem,
200 g koude boter in stukken,
mesp. zout,
100 gr. kristalsuiker,
1 ei,
Voor de vulling:
ca. 500 g kwark,
3 eieren gesplitst,
200 g suiker,
1/4 citroenschil geraspt,
1 dl melk,
25 g bloem,
4,5,6 of 7 appels (elsta, cox, goudrenet of gemixt),
Eetlepel custardpoeder of maizena,
Kaneel,
300 g bloem,
200 g koude boter in stukken,
mesp. zout,
100 gr. kristalsuiker,
1 ei,
Voor de vulling:
ca. 500 g kwark,
3 eieren gesplitst,
200 g suiker,
1/4 citroenschil geraspt,
1 dl melk,
25 g bloem,
4,5,6 of 7 appels (elsta, cox, goudrenet of gemixt),
Eetlepel custardpoeder of maizena,
Kaneel,
Hulpmiddelen & keukengerei
Bord, keukenmachine, mes, springvorm
Leuke tips
Een flinke schep slagroom erop hoeft niet, maar is wel erg lekker!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119360
Homepage ID
3039
Smaak
Z
Teller
2134
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vet springvorm in met boter en bestuif met bloem. Zet oven aan op 175 ?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid