chocolade kerstfiguurtjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/04/1998 - 15:57
Bereidingswijze
Spreid een stuk aluminiumfolie of bakpapier uit en leg hierop verschillende kerstvormpjes van 4-5 cm groot. Bijvoorbeeld een klokje, kerstboom, paddestoel of engeltje. Eventueel kun je van plastic bekertjes ronde vormen knippen. Knip een rietje in circa 10 stukjes van circa 1 cm. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een kleinere pan in stukjes. Hanf deze pan in het kokende water en laat de chocolade al roerende smelten. Schenk de gesmolten chocolade direct in de vormpjes, terwijl je die goed tegen de folie aandrukt. Steek bovenaan in elk chocoladefiguurtje een rietje. Laat de chocolade iets opstijven en garneer de figuurtjes dan met een zilverpilletje of musket. Laat de figuurtjes in de koelkast in circa 1 uur hard worden. Verwijder de vormpjes voorzichtig en hang de figuurtjes met dun gouddraad in de boom.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor in de boom
Ingrediƫnten
200 gram pure chocolade, zilveren garneer pilletjes, rode of groene musket.
Hulpmiddelen & keukengerei
rietje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119254
Homepage ID
3581
Smaak
Z
Teller
1541
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid