Aardappel waaier uit de oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/18/2007 - 11:34
Bereidingswijze
Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer de truffelolie erdoor en wat geperste of fijngesneden knoflook. Breng op smaak met wat (versgemalen) peper en zout. Verdeel het mengsel tussen de waaiers en doe de parmezaanse kaas tussen de waaiers.

Ze ze in een ingevette ovenschaal. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.
Steek enkele plakken parmezaanse kaas tussen de waaiers
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aardappel waaier uit de oven met parmezaanse kaas, knoflook en truffel olie
Ingrediënten
- 12 aardappelen
- 25 gram boter
- 2 tenen knoflook
- Parmezaanse kaas
- 50 ml truffelolie
- ovenschaal, ingevet
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Eetlepel
Leuke tips
Met de Kangoeroemedailons of Ossehaas (zie recept op mijn pagina)Heerlijk en erg feestelijk!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1152758
Homepage ID
1257840
Smaak
H
Teller
6459
Bron
AH (Allerhande)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardappels even boenen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd elke aardappel aan één kaant in, met telkens enkele milimeters tussenruimte. Leg een aardappel op een eetlepel. Snijd de aardappels in, in schijfjes, De lepel zorgt ervoor dat je niet helemaal doorschiet. De schijfje moeten aan de onderkant vast blijven zitten, daar zorgt de lepel dus voor. Je hebt nu een waaier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
preheuvel
Gelegenheid