Tarbot met champagnerisotto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/12/2007 - 15:55
Bereidingswijze
1) snipper het sjalotje en bak aan in olie of boter, rijst toevoegen en roeren tot de korrels glanzen, afblussen met champagne en roeren tot de vloeistof is opgenomen. Nu telkens wat bouillon toevoegen en steeds roeren tot het vocht is opgenomen en tot de rijst smeuig is (ong. 20 min). Haal van het vuur af en roer er een klont boter, zout en peper door.
2)kook de boontjes en peultjs beetgaar.
3) kook de kervel en de waterkers kort in de visfumet, mix fijn en voeg van het vuur af de dooiers toe, klop tot een schuimige massa, breng op smaak met zout en peper.
4) verhit 2 el olijfolie in de anti-aanbakpan en bak de tarbot 1 minuut aan elke kant. Bestrooi met zout en peper.
5) stoof de zeekraal in wat boter
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mooi totaalgerechtje voor een bijzonder etentje. Met een sausje van waterkers en kervel, en garnituur van zeekraal en peultjes.
Ingrediƫnten
* 1 sjalot

* boter of olijfolie

* 150 g risottorijst

* 1 groot glas champagne (of witte wijn)

* bouillon

* 1/2 bosje kervel

* 1/2 bosje waterkers

* visfumet (of tablet visbouillon)

* 2 eidooiers

* princesseboontjes

* peultjes

* 4 tarbotmoten

* zeekraal
Hulpmiddelen & keukengerei
anti-aanbakpan, 2 potten, ring (om de risotto in het midden van het bord te vormen)
Leuke tips
leg de risotto in een mooi rondje met behulp van een ring, leg daarbovenop de tarbot. Voeg groenten en zeekraal toe en werk af met de saus en een toefje kervel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1152566
Homepage ID
1339126
Smaak
N
Teller
4832
Bron
Nest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
_infinity_
Gelegenheid