Bereidingswijze
Verhit de olie en bak hierin de pompoenblokjes en ui aan; strooi dan de reepjes peper en gemberwortel en gesnipperde knoflook erbij en fruit ook dit een paar minuutjes. Breng dan op smaak met peper&zout en ketoembar. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook, laat zachtjes ca 20 minuutjes pruttelen tot de pompoen gaar is. Doe dan de kokosmelk erbij en warm het goed door. Pureer de soep dan (voorzichtig!) met de staafmixer en bestrooi eventueel met gehakte korianderblaadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fluweelzachte, romige soep die met de komende koude dagen erg lekker zal zijn!!
Ingrediƫnten
1 kleine pompoen (in blokjes); 1 grote ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (gesnipperd); 1 spaanse peper (in reepjes); ca 3 cm gemberwortel (in fijne reepjes); 2 el olijfolie; peper&zout, 1 tl ketoembar; 6 dl kippenbouillon; blikje kokosmelk (ca 4 dl); evt 1 el korianderblaadjes (gehakt)
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan, staafmixer.
Leuke tips
Lekker met een (vers afgebakken) naanbrood!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1152291
Homepage ID
1080901
Smaak
R
Teller
6255
Bron
Janny van der Heijden / Eindhovens Dagblad
Drank
Uit
Bookmarked
60
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid