Bereidingswijze
Doe de boerenkool met ruim aanhangend water en een scheutje azijn in de pan en laat dit aan de kook komen en laat ca 10 minuten zachtjes koken. Doe dan de aardappelen en de worsten er bovenop en laat dit ca 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes doorkoken. Hou deze volgorde aan ivm de verschillende kooktijden. Haal de worsten uit de pan, en stamp de rest door elkaar met de melk en de boter, zodat het geheel smeuiig wordt. Voeg dan de blokjes paprika en ringetjes bosui toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Persoonlijk heb ik niet zo heel veel met boerenkool, maar op deze manier is t toch wel heel erg lekker!!!
Ingrediƫnten
700 gr boerenkool (panklaar); scheutje azijn; 1.5 kg aardappelen (panklaar, in kwarten); 2x2 kleintje rookworst (in totaal dus 4, van Unox, uit de verpakkingen gehaald); 4 el boter; 4 el melk; 1 rode paprika (in heel kleine blokjes); 2 bosuitjes (in heel dunne ringetjes).
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote, hoge (soep-)pan, aardappelstamper
Leuke tips
Maak er maar een mooi bordje van (moet lukken met al die mooie kleurtjes..) en serveer met een rookworstje op elk bord.
Lekker erbij: Amsterdamse uitjes, augurkjes, zilveruitjes, piccalilly.. etc.
Lekker erbij: Amsterdamse uitjes, augurkjes, zilveruitjes, piccalilly.. etc.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1151219
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
5477
Bron
Smeding Culinair
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid