Kalkoen met rode mole

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/03/2007 - 02:49
Bereidingswijze
Doe in de vijzel de peperkorrels, kruidnagels, kaneel, sesamzaadjes, pinda's en rozijnen en stamp dit heel fijn. Maal ook nog een keer in de keukenmachine. Haal dit mengsel uit de kom en doe vervolgens hierin: de chillies, uien, knoflook, bakbanaan, tortilla en tomaatjes en maal dit met 100 ml fond tot een gladde saus.
Verhit een braadpan en doe hierin het specerijenmengsel, bak dit roerend een minuutje of 3 tot het begint te geuren. Haal uit de pan. Bestrooi de kalkoenfilet met peper&zout, verhit de olie en bak hierin de kalkoenblokjes rondom bruin. Voeg het specerijenmengsel, de tomatensaus en de rest van de fond toe. doe er de chocolade bij en laat al roerend smelten. Breng de saus tegen de kook aan en laat de kalkoen hier ca 10 minuten in garen. Op smaak brengen met peper&zout en nog ca 3 minuutjes laten sudderen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mexicaans kalkoengerecht, waarin de pure chocolade de saus een subtiele, heerlijke smaak geeft!
Ingrediƫnten
8 peperkorrels; 3 kruidnagels; 1 tl kaneel; 1 el sesamzaadjes; 30 gr ongezouten pinda's; 2 el rozijnen; 3 chillies (Silvo); 2 kleine uien; 1 teentje knoflook; kleine rijpe bakbanaan (toko); 1 kleine bloemtortilla (doorsn. 20 cm. in stukken); 500 gr zoete tomaten (bv Tasty Tom's, in stukken); pot gevogeltefond; 750 gr kalkoenfilet (blokjes van 2x2 cm); peper&zout; 3 el mais-of zonnebloemolie; 40 gr pure chocolade (min 70% cacao, in stukjes).
Hulpmiddelen & keukengerei
vijzel, keukenmachine, braadpan.
Leuke tips
Heerlijk met witte rijst, tortilla's en een frisse salade!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1151122
Homepage ID
1080901
Smaak
A
Teller
1942
Bron
TIP
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid