Bereidingswijze
Doop de ijslepel even in het warme vet en schep er dan bolletjes van in het vet. Bak ze in ongeveer drie minuten gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vertel iets leuks over dit recept
In deze oliebollen geen krenten maar wel hazelnootjes en chocolade.
Ingrediƫnten
- 200 gram bloem
- 5 gram gedroogde gist
- ongeveer 2 deciliter lauwwarme melk (je merkt vanzelf hoeveel je werkelijk nodig hebt)
- 1 eieren
- 1 theelepel zout
- 75 gram gehakte hazelnootjes
- 125 gram grof gehakte chocolade naar keuze
- frituurolie
Leuke tips
Zorg ervoor dat je hierna niets meer hoeft te frituren omdat de chocolade je olie zal verprutsen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1150986
Homepage ID
29762
Smaak
Z
Teller
2025
Bron
Tip Culinair 2002
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem in een kom. Voeg de gist, het zout en de eieren toe. Mix dit en voeg er telkens wat melk aan toe totdat je een mooi glad beslag hebt.
Dek de kom af met de vochtige doek en laat het een uur op een warme plaats rijzen.
Voeg de chocolade en de nootjes toe en mix nogmaals goed. Zet het beslag weer afgedekt weg terwijl je de frituurpan aanzet op 180 graden.
Dek de kom af met de vochtige doek en laat het een uur op een warme plaats rijzen.
Voeg de chocolade en de nootjes toe en mix nogmaals goed. Zet het beslag weer afgedekt weg terwijl je de frituurpan aanzet op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid