Bereidingswijze
Leg de zalmfilet in de kookpan, overgiet met witte wijn, voeg laurierblad en peperkorrels toe. Zorg dat de zalm helemaal onder staat. Langzaam verwarmen, maar niet de wijn niet koken en houdt dit 12 minuten tegen de kook aan (pocheren). Neem dan de vis met een schuimspaan uit de wijn (vocht opvangen en apart houden). Haal de stukjes uitelkaar en vermeng met de garnalen.
Smelt een beetje boter in de koekenpan en fruit de ui en venkel hierin. Strooi de bloem erover en bak even mee. Doe beetje bij beetje melk en 1 dl pocheervocht toe. Roer dit tot een dikke gladde saus en meng hier de boursin doorheen. Maak op smaak met peper en zout.
Rol de overige 6 plakjes deeg uit tot een lap van 35 x 20 cm. Verdeel het vismengsel over de gebakken deeglap (hou de randen vrij). Bestrooi met peper en zout. Schenk de saus eroverheen en dek af met het bladerdeeg. Vouw de randen onder de gebakken deegplak en druk vast.
Bestrijk met geklopt ei en bestrooi met wat korrels zeezout en maak met een mes een ondiep ruitpatroon in het deeg. Bak de strudel ca 35 minuten in de oven gaar.
Smelt een beetje boter in de koekenpan en fruit de ui en venkel hierin. Strooi de bloem erover en bak even mee. Doe beetje bij beetje melk en 1 dl pocheervocht toe. Roer dit tot een dikke gladde saus en meng hier de boursin doorheen. Maak op smaak met peper en zout.
Rol de overige 6 plakjes deeg uit tot een lap van 35 x 20 cm. Verdeel het vismengsel over de gebakken deeglap (hou de randen vrij). Bestrooi met peper en zout. Schenk de saus eroverheen en dek af met het bladerdeeg. Vouw de randen onder de gebakken deegplak en druk vast.
Bestrijk met geklopt ei en bestrooi met wat korrels zeezout en maak met een mes een ondiep ruitpatroon in het deeg. Bak de strudel ca 35 minuten in de oven gaar.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In bladerdeeg verpakte zalm en garnalen met een heerlijke venkelsaus!
Ingrediƫnten
12 velletjes bladerdeeg (diepvries); 500 gr zalmfilet; 150 gr Hollandse garnalen; 2 dl witte wijn (bv riesling of chardonnay); 1 laurierblaadje; 6 peperkorrels; 1 ui (fijngesneden); 1 venkelknol (fijngesneden); 25 gr boter; 4 a 5 el bloem; 1 dl melk; 75 gr boursin (tuinkruiden of knoflook-kruiden); peper en zeezout; 1 ei (losgeklopt).
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, bakplaat, kookpan, koekenpan, garde.
Leuke tips
Serveer warm met bv spinazie-sla en gebakken krieltjes, maar ook koud of lauw erg lekker!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1150939
Homepage ID
1080901
Smaak
R
Teller
2015
Bron
Puck Kerkhoven / Eindhovens Dagblad
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200 gr celcius; bladerdeeg laten ontdooien. Leg 6 velletjes opelkaar en rol uit tot een lap van 30 x 15 cm. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat, prik in met een vork en bak ca 15 minuten in de oven en laat dan afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid