Bereidingswijze
1. Bak de spekblokjes in een pot zonder vetstof. Leg het gebakken spek even opzij.
2. Fruit de sjalotjes in dezelfde pot. Voeg vervolgens water en kalfsfond toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten razen.
3. Giet de kastanjes af en voeg de helft toe aan de bouillon.
Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
Mix het geheel.
4.Voeg nu de resterende kastanjes en het spek toe en laat
op een heel laag vuur sudderen.
5. Neem een pan met antiaanbaklaag en smelt de boter
op hoog vuur. Bak hierin de sint-jakobsschelpen 1 minuut
aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
6. Meng de sint-jakbosschelpen voorzichtig onder de kastanjecrème.
7. Dien de crème op en zorg ervoor dat er op elk bord 3 sint-jakobsschelpen liggen.
Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
2. Fruit de sjalotjes in dezelfde pot. Voeg vervolgens water en kalfsfond toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten razen.
3. Giet de kastanjes af en voeg de helft toe aan de bouillon.
Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
Mix het geheel.
4.Voeg nu de resterende kastanjes en het spek toe en laat
op een heel laag vuur sudderen.
5. Neem een pan met antiaanbaklaag en smelt de boter
op hoog vuur. Bak hierin de sint-jakobsschelpen 1 minuut
aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
6. Meng de sint-jakbosschelpen voorzichtig onder de kastanjecrème.
7. Dien de crème op en zorg ervoor dat er op elk bord 3 sint-jakobsschelpen liggen.
Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
12 sint-jakobsschelpen
100 g gerookt spek in blokjes
1 grote blik kastanjes in eigen nat
1 bokaal kalfsfond
2 fijngehakte sjalotjes
25 g boter -- 50 cl room -- 7S cl water--
peper en zout -- 4 takjes peterselie
100 g gerookt spek in blokjes
1 grote blik kastanjes in eigen nat
1 bokaal kalfsfond
2 fijngehakte sjalotjes
25 g boter -- 50 cl room -- 7S cl water--
peper en zout -- 4 takjes peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1150936
Homepage ID
1012449
Smaak
A
Teller
1511
Bron
recepten GB
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid