Bereidingswijze
1. Verwarm de olie op middelhoog gas in een grote soeppan. Doe er de uienen, selderij, wortel en knoflook in en fruit de groenten zo'n 10 minuten terwijl je blijft roeren.
2. Voeg nu de laurier, peterselie, de lavas, tomatenpuree en linzen toe. Doe er naar smaak zout en peper bij.
Voeg ca 2,5 liter water toe en roer goed. Wanneer het kookt zet je het vuur zacht en laat je je soep een uur sudderen.
3. Verwijder de laurierbladeren en maak de soep op smaak met evt nog wat zout, peper en eventueel een klein scheutje balsamico azijn. Is de soep te dik, dan roer je er nog een beetje water bij.
2. Voeg nu de laurier, peterselie, de lavas, tomatenpuree en linzen toe. Doe er naar smaak zout en peper bij.
Voeg ca 2,5 liter water toe en roer goed. Wanneer het kookt zet je het vuur zacht en laat je je soep een uur sudderen.
3. Verwijder de laurierbladeren en maak de soep op smaak met evt nog wat zout, peper en eventueel een klein scheutje balsamico azijn. Is de soep te dik, dan roer je er nog een beetje water bij.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Linzen betekenen in Italiƫ "geluk" en traditioneel worden ze op nieuwjaarsdag gegeten, misschien omdat ze een beetje op kleine muntjes lijken, of misschien omdat je zou wensen om zoveel geld in je zakken te hebben als er linzen in een pakje zitten. Laat deze goedkope, rijk gevulde soep je op weg helpen in een voorspoedig, gezond en vooral heel gelukkig 2007.
Ingrediƫnten
ca 75 ml olijfolie
2 grote zoete uien, gesnipperd
1 stengel selderij, gesnipperd
1 middelgrote winterpeen, in stukjes
3 tenen knoflook uit de pers
2 laurierbladeren
wat blaadjes lavas
ca 4 el fijngesneden peterselie
1 blikje tomaten puree
ca 450 gram gedroogde linzen
zout en peper uit de molen naar smaak
Extra-virgine olijfolie en parmezaanse kaas voor het opdienen
2 grote zoete uien, gesnipperd
1 stengel selderij, gesnipperd
1 middelgrote winterpeen, in stukjes
3 tenen knoflook uit de pers
2 laurierbladeren
wat blaadjes lavas
ca 4 el fijngesneden peterselie
1 blikje tomaten puree
ca 450 gram gedroogde linzen
zout en peper uit de molen naar smaak
Extra-virgine olijfolie en parmezaanse kaas voor het opdienen
Leuke tips
Serveer met een scheutje olijfolie over elk bord en lekker wat vers geraspte parmezaanse kaas.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1150931
Homepage ID
997413
Smaak
A
Teller
4558
Bron
vertaald en aangepast uit
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid