Bereidingswijze
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit met de deegroller. Kruid het gehakt met peper en zout en draai er 8 kleine balletjes van. Braad de balletjes 6 minuten in hete olijfolie. Leg de gegaarde balletjes op het deeg, snijd een stukje uit het deeg rondom de balletjes en trek het deeg om het gehakt heen. Zet de balletjes met het deeg op een ingevette bakplaat 5 minuten in de oven. Meng de ham, sjalotjes en tijm door de tomatensaus. Haal de balletjes uit de oven, beplak ze met de tomatenpasta en strooi er geraspte kaas over. Trek nieuw deeg om de bolletjes heen en zet ze weer 5 minuten in de oven. Let er goed op dat ze mooi rond zijn. Herhaal dit tot de gewenste dikte (ongeveer drie deeglagen). Als de laatste laag om de bol zit kan de oven op 220?C. De bollen moeten dan nog ca. 15 minuten in de oven. De oven kan uit als de pizzabollen mooi zijn gekleurd. Zet de ovendeur open en laat de pizzabollen langzaam afkoelen. Als de pizzabollen van buiten handwarm zijn geworden, kunnen ze worden doorgesneden en gegeten.
De Pizzabol is een leuke en originele snack. Maak de bollen dan wel kleiner.
De Pizzabol is een leuke en originele snack. Maak de bollen dan wel kleiner.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept ben ik een tijdje geleden tegen gekomen. En is elke keer weer een groot succes. Zowel als hoofdgerecht als borrelhapje. Ook een leuk idee voor oud en nieuw. Het is wel bewerkelijk, maar je kan het jezels al gemakkelijk maken door een pak pizzadeeg te gebruiken.
Ingrediƫnten
*300gr bloem*25gr bakkersgist*peper en zout*2 eetl. olijfolie*1 theel. zout*2 zakjes Italiaanse spaghettisaus (poedervorm)*200gr gehakt*150gr geraspte kaas*100gr hamreepjes*2 sjalotjes*1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 eetl. gedroogd.
Zelf gebruik ik voor het deeg een pak pizzadeeg
Zelf gebruik ik voor het deeg een pak pizzadeeg
Leuke tips
*Vervang de hamreepjes door grofgeraspte of in miniblokjes gesneden courgette.
*Meng 2 eetlepels rode of groene pesto door de tomatensaus
*Meng 2 eetlepels rode of groene pesto door de tomatensaus
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1150779
Homepage ID
4849
Smaak
H
Teller
3510
Bron
in de boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schep de bloem in een grote kom em maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de verkruimelde gist en giet er enkele druppels water bij om het gistingsproces op gang te brengen.Strooi het zout er zo omheen dat het niet met de gist in aanraking komt. Bedek de gist als deze iets dunner wordt met de bloem door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ca. 20 minuten afgedekt rusten. Maak ondertussen de saus aan met de helft van de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water. Verwarm de saus tot een dikke tomatenmassa. Laat deze afkoelen. Maak het kuiltje in de bloem met een hand dieper en voeg beetje bij beetje lauw water en ca. 1,5 eetlepel olijfolie toe. Kneed de massa met een koele hand zodat er een deegbal ontstaat. Leg deze op een met bloem bestoven werkblad en kneed hem tot een soepel en samenhangend deeg. Doe het deeg terug in de kom, bedek het met een droge theedoek en laat het 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte, tot het volume verdubbeld is. Snijd intussen de hamreepjes en de sjalotjes in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 150 gr C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid