Bereidingswijze
Schil de peer en snijd in kleine blokjes (ongeveer 1 cm). --
Laat een nootje boter smelten in een pan en voeg de blokjes peer toe.--
Bestrooi met suiker en bak al roerend.
Kruid vervolgens naar smaak met de 4 kruidenmengeling en voeg de koffielepel honing toe. --
Roer af en toe en laat wat karameliseren. De blokjes peer moeten lichtjes krokant blijven. --
Haal van het vuur en laat afkoelen. --
Dresseer uw glazen. Leg hiervoor een laag perenblokjes op de bodem van het glas. --
Bedek vervolgens met een laag ganzenlever krullen (of blokjes, dit is gemakkelijker) en werk af met een laagje peren. --
Versier de rand van het glas met een plakje peer.
Laat een nootje boter smelten in een pan en voeg de blokjes peer toe.--
Bestrooi met suiker en bak al roerend.
Kruid vervolgens naar smaak met de 4 kruidenmengeling en voeg de koffielepel honing toe. --
Roer af en toe en laat wat karameliseren. De blokjes peer moeten lichtjes krokant blijven. --
Haal van het vuur en laat afkoelen. --
Dresseer uw glazen. Leg hiervoor een laag perenblokjes op de bodem van het glas. --
Bedek vervolgens met een laag ganzenlever krullen (of blokjes, dit is gemakkelijker) en werk af met een laagje peren. --
Versier de rand van het glas met een plakje peer.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1 peer--
25 g ganzenlever (eend of gans, naargelang)--
1 nootje boter--
1 koffielepel rietsuiker--
1 koffielepel honing--
4 kruidenmengeling (peper, kaneel, muskaatnoot, kruidnagel)--
25 g ganzenlever (eend of gans, naargelang)--
1 nootje boter--
1 koffielepel rietsuiker--
1 koffielepel honing--
4 kruidenmengeling (peper, kaneel, muskaatnoot, kruidnagel)--
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1150569
Homepage ID
1012449
Smaak
Z
Teller
2349
Bron
Feestrecepten: de winnaars GB recepten
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid