Bereidingswijze
Gamba’s pellen, koppen en schillen samen met de knoflook en specerijen in de Noilly prat doen room er bij, 4 eetlepels demi glace erin, zachtjes opzetten en gaar laten worden de koppen even pletten om al de smaak er uit te persen. Daarna door een zeef doen en binden met witte roux korrels maar niet te dik laten worden dan wordt het te machtig, cognac erbij, citroen er in uitknijpen en de gepelde Gamba’s toevoegen, op een zacht vuurtje licht gaar laten worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht en lekker
Ingrediënten
2 maatjes cognac
0,5 liter room
0,5 theelepeltje chili poeder
6 slagen uit de pepermolen (zwarte)
Zout naar smaak
4 eetlepels Demi glace
Beurre manier of witte roux korrels naar behoefte
0,5 liter room
0,5 theelepeltje chili poeder
6 slagen uit de pepermolen (zwarte)
Zout naar smaak
4 eetlepels Demi glace
Beurre manier of witte roux korrels naar behoefte
Leuke tips
Heerlijk met pasta
Opgelet met de chilipoeder hot
Opgelet met de chilipoeder hot
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1150482
Homepage ID
1286472
Smaak
R
Teller
3304
Bron
www.horecastart.com
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid