Bereidingswijze
1. Maak met de yoghurt, de Provençaalse kruiden en de look een saus en
breng ze op smaak met peper en zout.
2. Was de courgettes, snijd ze in de lengte door, hol ze met een lepel uit en
snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uitgeholde courgettehelften in 8
porties en blancheer ze 3 minuten in kokend gezouten water.
3. Verwarm een deel van de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg dan
de blokjes courgette, tijm, paprikapoeder en nootmuskaat toe. Bak dit
alles even, voeg op het laatst de garnalen toe en kruid met peper en zout.
4. Verdeel het garnalenmengsel over de courgettes. Meng het paneermeel
met de geraspte kaas, strooi dit over de courgettes en leg er enkele
klontjes boter op.
5. Plaats de courgettes op een beboterde ovenschaal gedurende 20 minuten
in een voorverwarmde oven op 175 °C. Daarna nog 5 minuten op de
grillstand voor een mooie korst.
6. Schik 4 gevulde courgettes op het bord en lepel er de yoghurtsaus op.
breng ze op smaak met peper en zout.
2. Was de courgettes, snijd ze in de lengte door, hol ze met een lepel uit en
snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uitgeholde courgettehelften in 8
porties en blancheer ze 3 minuten in kokend gezouten water.
3. Verwarm een deel van de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg dan
de blokjes courgette, tijm, paprikapoeder en nootmuskaat toe. Bak dit
alles even, voeg op het laatst de garnalen toe en kruid met peper en zout.
4. Verdeel het garnalenmengsel over de courgettes. Meng het paneermeel
met de geraspte kaas, strooi dit over de courgettes en leg er enkele
klontjes boter op.
5. Plaats de courgettes op een beboterde ovenschaal gedurende 20 minuten
in een voorverwarmde oven op 175 °C. Daarna nog 5 minuten op de
grillstand voor een mooie korst.
6. Schik 4 gevulde courgettes op het bord en lepel er de yoghurtsaus op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht
Ingrediënten
400 g gepelde Noordzeegarnalen ,2 courgette,1 fijngesneden ui,2 eetlepels paneermeel,50 g geraspte kaas,50 g boter
1 theelepel tijm,1 eetlepel paprikapoeder,een snuifje muskaatnoot,peper en zout
Voor de yoghurtsaus:1/4 liter volle yoghurt ,1 eetlepel Provençaalse kruiden,1 fijngeplet teentje look
1 theelepel tijm,1 eetlepel paprikapoeder,een snuifje muskaatnoot,peper en zout
Voor de yoghurtsaus:1/4 liter volle yoghurt ,1 eetlepel Provençaalse kruiden,1 fijngeplet teentje look
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1150286
Homepage ID
1286472
Smaak
A
Teller
3031
Bron
vlam. be
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid