Bereidingswijze
Leg de wortelen, uien en vlees in de pan en schep doormekaar. Voeg zout en zoveel water toe dat alles onder staat. Doe er dan de knoflook, spek, spaanse peper en wat zout bij en breng aan de kook. Doe deksel op de pan en laat alles 4 a 5 uur zachtjes stoven zodat het vlees heel gaar is. Leg een half uur voor het einde van de stooftijd de aardappelen in de pan en laat mee gaar worden. Stamp alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk anders door een spaans pepertje, knoflook en de bereidingstechniek. Geduld!
Ingrediƫnten
250 gr winterwortel (grof gesneden); 250 gr uien (dikke plakken); 1000 gr rundvlees (in blokjes); 2 teentjes knoflook (gehalveerd); 100 gr mager spek (dobbelsteentjes); 700 gr aardappelen (in blokjes), zout, peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote (soep-)pan, stamper
Leuke tips
in diepe borden, evt stoofvocht wat binden met maizena.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1149975
Homepage ID
1080901
Smaak
A
Teller
1305
Bron
Lekker & Licht
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid